Tips voor particulieren

 

Een feest thuis is compleet met de tips van B&J

Klik op de titels voor meer informatie over het onderwerp
 Tafelindeling

De tafelindeling

Bij het organiseren van een diner moet je aan veel dingen denken. Het aller belangrijkste is de tafelindeling, hoeveel mensen kunnen er aan een bepaalde tafel zitten? Daar hebben wij een eenvoudig schema voor gemaakt!

We gaan hierbij uit van stoelen zonder armleuning en mensen zitten een beetje royaal, zodat er genoeg ruimte is om de tafel netjes te dekken.

Tafelindeling en maten
Klik op de afbeelding om de pdf te vergroten.
 Welk bestek formaat gebruiken

Welk formaat bestek heb je nodig

Zie hier een overzichtsfoto welke je aan kunt gebruiken voor het kiezen van het juiste formaat bestek.

In de regel wordt de volgende basis aangehouden:

  • Hoofdgerecht → Tafelformaat bestek
  • Voorgerecht/groot nagerecht of dessert → Dessertformaat bestek
  • Kleine voorgerechten en kleine desserts/toetjes (ook te gebruiken voor amuses) → Gebaks-/cocktailformaat bestek
bestek formaten
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.
 De tafel dekken: linnengoed en mix & match

Je wilt natuurlijk ook een mooi gedekte tafel presenteren, maar hoe doe je dat? Met deze tips wordt jouw tafel nóg mooier.


Tip 1: Gebruik linnengoed eens op een andere manier

Bij het organiseren van een diner moet je aan veel dingen denken. Het aller belangrijkste is de tafelindeling, hoeveel mensen kunnen er aan een bepaalde tafel zitten? Daar hebben wij een eenvoudig schema voor gemaakt!

Wij hebben verschillende soorten tafelkleden en servetten te huur. Leuk om met tafelkleden te doen, is het maken van een tafelloper. Dit doe je eenvoudig door een langwerpig kleed een aantal keer op te vouwen. Zo kun je je eigen mooie tafel toch iets chiquer maken! Wat ook erg leuk is, is een nieuwe presentatie van de servetten bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld een takje tijm of rozemarijn onder een touwtje binden, dat geeft gelijk een leuke sfeer.


Tafelkleed als loper
Herfttafel met bloemen
High tea aankleding

 

Tip 2: Stap eens af van de bekende materialen

Een vaas is natuurlijk mooi voor bloemen, maar bloemen kunnen ook gewoon liggen. Gebruik bijvoorbeeld een mooie tapasplank om je bloemen uit te stallen. Het bestek naast de borden leggen? Wel nee, dat kan toch ook gewoon in een potje of een emmer staan!

Tip 3: Combineer verschillend servies, glaswerk en bestek

Ons witte Prime servies combineert namelijk erg fijn met het grijze Artisan. En zet daar bijvoorbeeld Bouquet of Carré wijnglazen bij in combinatie met een blauw waterglas, het mooie Hobstar Tumbler glas of andere glazen. Alles mag en kan!

En.. als je écht durft combineer je dit alles met zwart, koper of goud bestek. Ga dus lekker los.


Meer tafelinspiratie

 

 Bereken hoeveel glazen, borden en bestek je nodig hebt

Het aantal glazen

Voor glazen is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheid tot tussendoor spoelen. Wanneer je onze biertap of een spoelbak huurt, heb je minder glazen per persoon nodig. Bij een mogelijkheid tot spoelen adviseren wij 2,5 glas per persoon per uur en zonder deze mogelijkheid adviseren wij 3 glazen per persoon per uur.

Wanneer je het gezelschap kent, adviseren wij om in te schatten welk drankje meer gedronken wordt. Drinken ze bier, wijn of juist meer fris? Misschien zelfs sterke drank, cocktails of een borreltje? We hebben voor elk drankje een glas!

Klik op de glazen om ze te bekijken

Borden en bestek

Voor een buffet adviseren wij 1,5 á 2 couverts per persoon in huis te halen en houd er rekening mee dat de kok of de bediening ook wel eens een bord laat vallen. Denk hierbij ook aan verschillende maten voor verschillende gangen, aan onderborden, of juist aan bakjes of schaaltjes in plaats van bordjes voor je kleine voorgerecht bijvoorbeeld.

 Een barbecue organiseren

Welke barbecue is geschikt voor jouw feest?

Wij hebben verschillende barbecue modellen en accessoires beschikbaar. Zo hebben we barbecue’s op gas en op houtskool, maar we hebben ook bakplaten, wokpannen en paëllapannen.

Gasbarbecues

Wij hebben twee maten gasbarbecues. Het grootste voordeel van barbecueën op gas is dat je direct na aansteken kunt gaan bakken en je kunt natuurlijk de warmte reguleren. Om die reden bakken chef’s ook het liefst op gas.

Barbecue op houtskool

Barbecueën op houtskool is meer voor het ambachtelijke werk. Het belangrijkste ingrediënt: geduld. Dus wil je samen met vrienden of familie rustig genieten van de barbecue, ga dan voor dit model.

 

Voor een extra chique uiterlijk kun je ook gaan voor de barbecue XL met klapbuffet

Deze barbecues combineren leuk met de bijbehorende buffetten en barren in de lijnen Acero en steigerhout.

Bakplaten en pannen

Naast vlees grillen, wil je wellicht ook andere gerechten klaar maken. Daar hebben wij ook de juiste apparatuur voor!

 

 

 

Professioneel barbecueën

 

Hoeveel barbecues heb je nodig?

Dat hangt er maar net vanaf en daar hebben we geen eenduidig antwoord op. Wel kunnen we je de tips geven voor het uitrekenen van het beste aantal. Het aantal benodigde barbecue’s hangt af van de volgende dingen:

Als eerste is het natuurlijk de vraag hoeveel mensen bedient moeten gaan worden. En vervolgens is de vraag: hoe snel moet iedereen eten hebben? Moeten 50 mensen in 1,5 uur eten of heb je 3 uur de tijd? Dat kan behoorlijk schelen. Dan is het handig om te bedenken of mensen zelf gaan bakken of dat een barbecue chef/talent aan de slag gaat. Ieder voor zich duurt een stuk langer en vraagt om meer barbecue capaciteit.

En dan is het natuurlijk belangrijk om te weten wat voor vlees er gebakken gaat worden. Heb je grote en dikke speklappen of dunne satéstokjes?

Als je alles bij elkaar optelt kun je een goed beeld krijgen van hoeveel barbecues je nodig hebt. Weet je het niet zeker? Vraag het dan even na bij ons!

 

 Tenten opzetten in de tuin

Tenten in alle soorten, maten en opstellingen?

Wij hebben veel verschillende opties op het gebied van tenten. Dit komt goed van pas, want elke locatie is anders. Wij kunnen verschillende maten tenten koppelen, tenten verhogen, en luifels toevoegen, zodat ook in jouw tuin het gewenste oppervlak overdekt wordt en de tenten (bijna altijd) boven de deur uitkomen. Wij gebruiken bij het koppelen verschillende materialen als koppel- en regengoten zodat het geheel altijd regendicht is. Wanneer een tuin ingewikkelde vormen en bomen heeft, maken we soms een 3D tekening zodat we zeker weten dat alles past. Meer informatie over tenten voor jouw feest? Mail ons dan nu.

 

Tenten zijn niet alleen handig tegen de regen

Vaak denken mensen aan een tentje wanneer er regen op komst is, maar wist je dat een tent ook ontzettend handig is voor andere weersomstandigheden? Zo kan je met zijwanden je goed afschermen tegen de wind en geeft een tent zonder zijwanden een fijne schaduw tegen de zon. Maar tenten zijn ’s avonds of ’s nachts ook handig. Ze zijn namelijk geluiddempend en ze houden warmte vast. Dus huur er een heater bij, en je kan tot vroeg in de ochtend je feestje vieren!